h

Nieuws uit 2015

14 december 2015

Besteed DECL-gelden aan duurzaamheid

Foto: Maarten Breet / flickr.com

Het is al enige tijd duidelijk dat de Duurzame Energiecentrales Limburg (DECL) niet kunnen worden gerealiseerd zoals oorspronkelijk bedoeld. Het geld wat in deze aanbesteding gestopt is, zit vast in de failliete boedel van Imtech. Daarmee kan het niet besteed worden aan waar het geld eigenlijk voor bedoeld is: duurzaamheid. Reden voor SP en D66 om gezamenlijk vragen te stellen.

Lees verder
9 november 2015

Limburgs Maatwerk: Woningen voor vluchtelingen én Limburgers

Voor de tweede keer in korte tijd hebben Provinciale Staten een debat gehad over de opvang van vluchtelingen. De SP vindt het belangrijk om het debat aan te gaan over deze ingewikkelde kwestie. Aan de ene kant hebben duizenden vluchtelingen acuut hulp nodig, maar aan de andere kant maken veel mensen zich zorgen over de opvang van vluchtelingen en de huisvesting van mensen met een verblijfsstatus. De SP wil de ogen niet sluiten voor de zorgen van mensen, maar zeker ook niet voor de vluchtelingen in nood. De SP is daarom ook blij dat de provincie, onder regie van SP-gedeputeerde Daan Prevoo, met het plan ‘Limburgs Maatwerk’ komt waarbij het mes aan twee kanten snijdt.

Lees verder
8 november 2015

Geluid SP klinkt door in Limburgse begroting

Foto: René Gademann / flickr.com

Voor het eerst is er in Limburg een begroting waar de SP veel in terugziet wat voor de partij belangrijk is. Met twee bestuurders in dit college heeft de SP nu volop gelegenheid om beleid te maken dat goed is voor Limburg. Voor het eerst is er serieuze aandacht voor sociaal beleid en is de provincie Limburg leidend in duurzaamheid. De start is goed en dat laat de begroting ook zien. De SP zal de vinger stevig aan de pols houden van het college, zodat waargemaakt wordt wat in het coalitieakkoord is beloofd. Dit is wat fractievoorzitter Bram Schaminée benadrukte tijdens de Algemene Beschouwingen over de begroting voor het jaar 2016. Daarnaast haalde de SP op onderdelen waar de partij kritisch was de nodige toezeggingen binnen. 

Lees verder
23 oktober 2015

Nieuwe werkconferentie N280-West op initiatief SP

Foto: Provincie Limburg / limburg.nl

Na een werkconferentie over de N280 begin september heeft de gedeputeerde de opdracht gekregen om de kosten per wegonderdeel inzichtelijk te maken. Ook zou in kaart worden gebracht wat het effect zou zijn van het eventueel schrappen van bepaalde maatregelen. Aangezien belanghebbenden tot dusver nauw zijn betrokken bij dit proces, lijkt het de SP een goede zaak om hen goed te blijven betrekken. Uit brieven van belanghebbenden hebben zij het gevoel dat dit op dit moment onvoldoende gebeurt. Vandaar dat de SP in de commissie Mobiliteit en Duurzaamheid het voorstel heeft gedaan om op korte termijn een nieuwe werkconferentie te organiseren. Vervolgens kan dan hopelijk voortvarend aan de slag worden gegaan met de verdere uitwerking van aanpassingen aan deze weg.

Lees verder
23 oktober 2015

Wachtlijsten sociale huurwoningen snel aanpakken

De Statenfractie van de SP in Limburg wil dat de provincie snel aan de slag gaat om de wachtlijsten in de sociale huursector aan te pakken. De wachtlijsten zijn al lange tijd een doorn in het oog. Mensen moeten vaak jaren wachten op een sociale huurwoning. Daar komt bij dat er op korte termijn extra woningen nodig zijn voor de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsstatus. De druk op de sociale huursector wordt hierdoor nog groter. De SP wil dat de provincie samen met de gemeenten de wachtlijsten nu aanpakt, zodat de druk op dit deel van de woningmarkt juist kleiner wordt.

Lees verder
9 oktober 2015

SP stemt eenmalig in met extra geld Buitenring

Foto: European Roads / flickr.com

In de laatste Statenvergadering werd een voorstel van het College besproken om extra geld beschikbaar te stellen voor het afmaken van de Buitenring Parkstad. Voor de SP een gevoelig onderwerp want vanaf het begin zijn we tegen deze weg geweest. Nu is er eigenlijk geen weg meer terug en staan we met de rug tegen de muur. Het enige waar nu nog voor gezorgd kan worden is dat eerder gemaakte afspraken worden nagekomen. Aan deze voorwaarden wordt nu al bijna helemaal voldaan. De natuurvoorziening bij Reijmersbeek wordt niet geschrapt, het besluit over de randweg bij de Kranenpool in Brunssum wordt uitgesteld. Vandaar dat de SP eenmalig heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van extra geld voor de Buitenring. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier