h

Nieuws uit 2017

18 december 2017

SP protestmars Tihange op 23 december

Foto: SP

De SP roept mensen massaal op om mee te doen aan de protestmars op 23 december naar het ABP om de overjarige en onveilige kerncentrales Tihange met pensioen te sturen. Het ABP heeft 116 miljoen euro belegd in de rommelreactoren van Tihange. In totaal hebben Nederlandse pensioenfondsen bijna 250 miljoen in Tihange-eigenaar Engie belegd.

Lees verder
21 november 2017

Volt op eigen benen in belang van Limburgse popmuziek

Foto: AEM / aem.nl

Diverse poppodia in Limburg kampen nog steeds met problemen als het gaat om een volwaardige en professionele organisatie en bedrijfsvoering. Meest recent is het voornemen van het gemeentebestuur van Sittard-Geleen om, tegen alle adviezen in, poppodium Volt onder te brengen bij het gemeentelijk cultuurbedrijf De Domijnen. ‘Hiermee komt niet alleen de bedrijfsvoering en de organisatie van het poppodium onder druk te staan, maar dreigt dit ook ten koste te gaan van de Limburgse infrastructuur voor popcultuur’, aldus SP-Statenlid Chris Schilders die schriftelijke vragen heeft gesteld aan het provinciebestuur. 

Lees verder
17 november 2017

Investeer in de omschakeling naar een duurzame landbouw

Foto: Rens Spanjaard / flickr.com

Op vrijdag 17 november werd het Limburgse land- en tuinbouwbeleid besproken. Partijen hadden de kans om aan te geven wat zij graag in het beleid verwerkt zouden willen zien. Wat we als provincie wat de SP betreft niet moeten doen is investeren in schaalvergroting en lapmiddelen. Wat we wel moeten doen is investeren in het omschakelen naar een daadwerkelijk duurzame landbouw.

Lees verder
17 november 2017

SP bezorgd over toename inzet vrijwilligers in openbaar vervoer

Foto: Jean-Philippe Dheure / flickr.com

De SP heeft er grote zorgen over dat er vanaf 2018 weer meer vrijwilligers worden ingezet in het openbaar vervoer. Het aantal zogenoemde buurtbussen, kleine 8-persoons busjes die gereden worden door vrijwilligers, wordt verder uitgebreid. De buurtbussen zijn echter onderdeel van het reguliere openbaar vervoer. In het openbaar vervoer horen wat de SP betreft betaalde chauffeurs. Door de uitbreiding van het aantal buurtbussen verdwijnen banen en dat is een slechte ontwikkeling.

Lees verder
13 november 2017

Wat doen we met de mest in Limburg?

Foto: SP

Recent publiceerden Dagblad De Limburger en NRC reportages over mestfraude in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Er is een grootschalig netwerk opgebouwd tussen mestproducenten, verwerkers en transporteurs. Ook voor de opslag en financiering zijn structuren opgebouwd waar nauwelijks kennis over lijkt te bestaan. Het OM deed onlangs een inval bij een mestverwerkingsbedrijf in Noord-Limburg. Daar is niet alleen sprake van mogelijke miljoenenfraude, maar ook van grote hoeveelheden mest en andere onbekende stoffen die mogelijk illegaal zijn opgeslagen of verwerkt.

Lees verder
3 november 2017

SP boekt successen in provinciebestuur

Foto: Patrick Ahles / flickr.com

Tijdens de begrotingsbehandeling in de provincie benadrukte fractievoorzitter Bram Schaminée de vele successen die tot dusver door de SP-bestuurders geboekt zijn. Daarnaast gaf hij een aantal suggesties mee om het beleid op enkele punten aan te scherpen of te versnellen. De beeïndiging van de Limburg-branding door Connect, waar de SP al vanaf het begin kritisch op is, werd breed gesteund. De SP in het Limburgse bestuur maakt wel degelijk verschil.

Lees verder

Pagina's

U bent hier