h

Nieuws uit 2010

29 december 2010

Sankt Ludwig blijft monument

Afgelopen week heeft de rechter besloten dat het Vlodropse klooster Sankt Ludwig rijksmonument blijft. De eigenaar van het complex, de Meru, had bezwaar gemaakt tegen de monumentenstatus van Sankt Ludwig.

Lees verder
28 december 2010

Doorbreek de impasse rondom Regionale Jeugdopleiding voetbal

De SP roept het provinciebestuur op de impasse rondom de Regionale Jeugd Opleiding voor voetballers te doorbreken. De SP is verbaasd over de uitspraken van de voorzitter van MVV, Paul Rinkens, die overweegt om samen met Roda JC een jeugdopleiding in Kerkrade te beginnen.

Lees verder
22 december 2010

Bus 39 moet snel weer door Heerlen rijden

Op vrijdag 17 december overhandigde bewoners van de Heerlense wijk Eikenderveld 600 handtekeningen voor het open houden van buslijn 39. Diezelfde vrijdag namen Provinciale Staten een motie aan waarin Gedeputeerde Staten werd opgeroepen om buslijn 39 weer te laten rijden. Ondanks de toezeggingen van gedeputeerde Kersten om alles op alles te zetten om de lijn open te houden, gaat dit volgens de gedeputeerde niet lukken.

Lees verder
20 december 2010

Provincie moet samenwerking met AZM voorlopig stoppen

De SP in Provinciale Staten wil dat de provincie de samenwerking met het Maastrichtse Academisch Ziekenhuis (AZM) voorlopig stop zet. Aanleiding hiervoor zijn de plannen van het ziekenhuis om twee onderzoeksafdelingen te sluiten. Mogelijk meer dan duizend patiënten worden hier de dupe van. De partij heeft inmiddels vragen gesteld aan het provinciebestuur.

Lees verder
18 december 2010

De SP laat lijn 39 weer rijden

600 handtekeningen van buurtbewoners van de Heerlense wijk Eikenderveld, konden Provinciale Staten gisteren overtuigen om buslijn 39 in Heerlen open te houden. Samen met SP'ers waren de buurtbewoners naar het provinciehuis gekomen om gedeputeerde Kersten op het hart te drukken dat een goede buslijn door hun buurt belangrijk is. De Staten gaven het laatste zetje door een SP-motie aan te nemen waarin het provinciebestuur werd opgedragen om Veolia er toe te bewegen om de lijn weer te laten rijden. Alleen de VVD was tegen, de partij vond het niet nodig om in de Staten over buslijnen te praten.

Lees verder
17 december 2010

SP: stoppen met stallensloopregeling

“Dien maar een motie van wantrouwen in.” Volgens gedeputeerde Driessen was dit vandaag de enige mogelijkheid om hem en de stallensloopregeling Ruimte voor Ruimte te stoppen. Met de Ruimte voor Ruimte regeling zou de sloop van stallen worden betaald met de verkoop van kavels voor woningbouw. De verkoop van woningen verloopt al jaren stroef.

Lees verder

Pagina's

U bent hier