h

Doorbreek de impasse rondom Regionale Jeugdopleiding voetbal

28 december 2010

Doorbreek de impasse rondom Regionale Jeugdopleiding voetbal

De SP roept het provinciebestuur op de impasse rondom de Regionale Jeugd Opleiding voor voetballers te doorbreken. De SP is verbaasd over de uitspraken van de voorzitter van MVV, Paul Rinkens, die overweegt om samen met Roda JC een jeugdopleiding in Kerkrade te beginnen.

Rinkens deed zijn uitspraken tijdens het voorzittersdiner op L1 Radio. Rinkens vraagt zich af of de ambities van de sportzone wel reëel zijn. De provincie Limburg en Fortuna Sittard zien de regionale jeugdopleiding graag naar Sittard gaan, als onderdeel van de ambitieuze sportzone.

De KNVB zou in oktober al een besluit nemen. Nu blijkt dat, Roda JC en MVV, zich schijnbaar doelbewust verzetten tegen de vestiging van de jeugdopleiding in de Sportzone, wordt de realisatie in de Sportzone moeizamer en laat een definitief besluit van de KNVB onherroepelijk langer op zich wachten.

De SP wil dat de provincie zorgt dat er een definitief besluit valt. De partij wil ook weten wat de gevolgen zijn voor Limburg en de sportzone indien de KNVB besluit dat er geen Regionale Opleiding in Limburg komt.

U bent hier