h

Nieuws van de afdeling

15 april 2024

EEN VRUCHTBARE DAG VOOR DE SP STATENFRACTIE MET 10 AANGENOMEN MOTIES

Foto: Marianne Winthagen

Tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 12-4 jl. zijn er bij de behandeling van het Beleidskader Werken aan een toekomst-bestendige economie 1 eigen motie en 6 mee ingediende moties met een ruime meerderheid aangenomen. Ook bij de behandeling van het Beleidskader Nieuwe energie en een schoon leefmilieu zijn 2 mee ingediende moties aangenomen, evenzo bij de mee ingediende Motie Vreemd inzake verkeersveiligheid. Hiermee komen we op 10 aangenomen moties wat een mooi resultaat is.
Wil je weten om welke moties het gaat? Lees en kijk verder!

Lees verder
5 april 2024

We feliciteren Statenlid Cynthia Smeets met haar Maidenspeech over het Kader Samenleven en Bestaanzekerheid

Foto: Marianne Winthagen

In de vergadering van Provinciale Staten op 5-4-24 heeft Statenlid Cynthia Smeets bij de behandeling van het Beleidskader 'Samenleven en Bestaanszekerheid' haar Maidenspeech gehouden.
Een speech uit het hart gegrepen die de politici in de zaal in hun hart raakte!
De tekst van haar speech staat hieronder:

Lees verder
5 april 2024

We feliciteren Statenlid Laila Kuiper met haar Maidenspeech over het Kader Cultuur en Erfgoed voor iedereen

Foto: Marianne Winthagen

In de vergadering van Provinciale Staten op 5-4-24 heeft Statenlid Laila Kuiper bij de behandeling van het Beleidskader 'Cultuur en Erfgoed voor iedereen' haar Maidenspeech gehouden. Een speech waar haar sterke betrokkenheid bij haar regio uit blijkt!
De tekst van haar speech staat hieronder:

Lees verder
27 maart 2024

BORN, no longer to be wild! op de agenda van de Tweede Kamer

Foto: Marianne Winthagen

Zo opende Statenlid Cynthia Smeets afgelopen vrijdag 22-3 het debat over VDL Nedcar in de Commissie ESA dat op verzoek van de SP samen met PvdA, CDA en BBB was aangevraagd n.a.v. het bericht in De Limburger dat ook de laatste 474 werknemers bij VDL Nedcar worden ontslagen, omdat het beoogde project, waar alle hoop op was gevestigd niet doorgaat. 

Lees verder
5 maart 2024

Kritische vragen over het inzetten van buitenlandse buschauffeurs bij Arriva

Foto: Marianne Winthagen

De Statenfractie heeft kritische vragen gesteld n.a.v. het nieuws dat Arriva als proef buitenlandse buschauffeurs gaat inzetten. De Provincie heeft hiervoor toestemming moeten geven omdat normaal gesproken een van de voorwaarden is dat buschauffeurs Nederlands kunnen spreken. De SP heeft o.a. de vraag gesteld Waarom er geen buschauffeurs onder statushouders worden geworven die al Nederlands spreken? en Waar en hoe deze buitenlandse chauffeurs gehuisvest gaan worden?
Klik voor alle vragen op onderstaande link!

Lees verder

Pagina's

U bent hier