h

Nieuws uit 2012

6 december 2012

Thijs Coppus stopt als Statenlid

SP fractievoorzitter Thijs Coppus zal in februari stoppen als Statenlid. Daan Prevoo zal het fractievoorzitterschap overnemen en op dit moment wordt nog bekeken wie de vrijgekomen Statenzetel in zal vullen.

Lees verder
1 december 2012

9 miljoen euro verlies Floriade

Dagblad de Limburger meldt vandaag dat de Floriade een verlies van 9 miljoen euro heeft geleden. Doordat de inkomsten en de verkoop op het terrein tegen vielen, is er veel minder geld binnen gekomen dan verwacht. Het verlies is een gigantische blamage voor alle bestuurders die de afgelopen jaren riepen dat de Floriade in Venlo “wel even zou worden geregeld”. Tegelijkertijd is het verlies ook een mokerslag voor de gemeenten die naast alle kosten die zijn gemaakt, nog eens negen miljoen euro op mogen gaan hoesten. Dit is precies waar de SP de afgelopen tien jaar ontelbare keren voor heeft gewaarschuwd.

Lees verder
27 november 2012

SP wil 50 miljoen voor Limburgse woningbouw

De SP in Provinciale Staten wil dat de provincie Limburg 50 miljoen investeert in het bouwen en renoveren van woningen. Doordat veel Limburgse woningcorporaties als gevolg van de plannen van het kabinet in problemen dreigen te raken, worden er de komende jaren amper nog woningen gebouwd of gerenoveerd. Volgens de SP is dit slecht voor jongeren die een huis zoeken, dreigen dorpen en steden hierdoor leeg te lopen en raken vaklui in de bouw hun baan kwijt. De partij vindt daarom dat de provincie in moet grijpen.

Lees verder
17 november 2012

SP wil provinciaal urgentieteam tegen werkloosheid

De Statenfractie van de SP pleit voor een spoedige oprichting van een zogenaamd urgentieteam ‘Werk’. Aanleiding om spoedig actie te ondernemen is de snel stijgende werkloosheid in Limburg, ver boven het landelijke gemiddelde. Het urgentieteam dat door de provincie zou moeten worden gefaciliteerd zou verder moeten bestaan uit gemeenten, UWV en alle bedrijven met een groot aantal openstaande vacatures. De SP is van mening dat de enorme toename van de werkloosheid kan worden beperkt door nieuwe werklozen zo snel, en langs een zo kort mogelijke weg middels een van deze openstaande vacatures aan werk te helpen.

Lees verder
15 november 2012

SP wil openheid over financiën Floriade

De SP in Provinciale Staten wil van het provinciebestuur weten hoeveel bezoekers van de Floriade een kaartje hebben gekocht en of de wereldtuinbouwtentoonstelling winst heeft gemaakt. Om uit de kosten te komen moesten minimaal 2 miljoen betalende bezoekers op het evenement afkomen. Het is nog steeds onduidelijk of deze doelstelling is bereikt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier