h

Nieuws uit 2014

12 december 2014

SP neemt stelling tegen radicale PVV

Tijdens de Statenvergadering van vrijdag 12 december riep SP fractievoorzitter Daan Prevoo de Limburgse PVV voorman Michael Heemels ter verantwoording over zijn uitlatingen over uitgeprocedeerde vluchtelingen. Het debat was ruim van tevoren aangekondigd…maar helaas, Michael Heemels verscheen niet om te antwoorden. De Raad van Europa concludeerde dat Nederland de rechten van de mens schendt door geen bed, bad en brood te bieden. De SP is van mening dat iedereen hier recht op heeft, ook uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen en op straat leven.

Lees verder
14 november 2014

Provinciale Staten stemmen in met voorstel SP om gemeenten te steunen

Provinciale Staten in Limburg stemden vandaag in meerderheid in met een voorstel van de SP om de gemeenten te steunen bij de uitvoering van haar nieuwe taken. Tijdens het zogenoemde ‘verantwoordingsdebat’ op 14 november 2014 deed de SP het voorstel om gemeenten te helpen bij het uitvoeren van de nieuwe taken op het gebied van (jeugd)zorg en de uitvoering van de WMO.

Lees verder
1 november 2014

Daan Prevoo lijsttrekker SP Limburg

Foto: mvr

Daan Prevoo uit Sittard-Geleen is de nieuwe lijsttrekker voor de SP bij de Provinciale Statenverkiezingen Limburg in maart 2015. Tijdens de regioconferentie van SP Limburg, zaterdag 1 november 2014, werd de fractievoorzitter van de huidige SP Statenfractie unaniem door de leden van de Limburgse afdelingen gekozen. Met Prevoo aan het hoofd van een sterke en vernieuwde lijst is de SP ervan overtuigd een goede verkiezingsuitslag te behalen.

Lees verder
28 oktober 2014

Vragen over betrokkenheid Van Pol bij provinciale projecten

De SP in Limburg heeft het provinciebestuur gevraagd naar de betrokkenheid van de van corruptie verdachte projectontwikkelaar Van Pol bij provinciale projecten. Ook wil de partij weten of de provincie de toegezegde financiële steun aan de gemeente Kerkrade van in totaal 18,5 miljoen euro wil aanhouden, in afwachting van de uitkomsten van de rechtszaak.

Lees verder
16 oktober 2014

SP eist bonus directeur L1 terug

De SP in provinciale Staten eist opheldering over de bonusuitkering aan de directeur van L1. Uit een gepubliceerd onderzoek van De Volkskrant bleek dat de directeur naast een riant salaris een bonus van 26.000 euro heeft ontvangen voor zijn werk. Hierdoor bedraagt het salaris dat de directeur afgelopen jaar heeft ontvangen maar liefst 191.000 euro. Daar bovenop ontving deze nog een slordige 25.000 euro aan pensioenbijdrage.

Lees verder
18 september 2014

SP wil één media-campus voor Limburg in Sittard-Geleen

De SP in Provinciale Staten Limburg wil dat het door de SP geïnitieerde mediafonds wordt ingezet voor een centraal mediacentrum voor heel Limburg. De meest voor de hand liggende plek om dit te realiseren is volgens de SP in Sittard-Geleen. PvdA-Gedeputeerde van Dijk worstelt met een plan om provinciaal vijf centra in te richten om lokaal en regionaal nieuws te vergaren en partijen te laten samenwerken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier