h

Provincie moet samenwerking met AZM voorlopig stoppen

20 december 2010

Provincie moet samenwerking met AZM voorlopig stoppen

De SP in Provinciale Staten wil dat de provincie de samenwerking met het Maastrichtse Academisch Ziekenhuis (AZM) voorlopig stop zet. Aanleiding hiervoor zijn de plannen van het ziekenhuis om twee onderzoeksafdelingen te sluiten. Mogelijk meer dan duizend patiënten worden hier de dupe van. De partij heeft inmiddels vragen gesteld aan het provinciebestuur.

“Het is onacceptabel als een ziekenhuis belangrijke afdelingen uit kostenoverwegingen afstoot, terwijl er wel geld is voor andere, wellicht lucratieve onderzoeken en behandelingen. Ook het toponderzoek en zeer specialistische behandelingen die minder geld opleveren moeten voor Limburg behouden blijven.” Aldus SP fractievoorzitter Thijs Coppus.

Limburg werkt op verschillende fronten samen met het AZM. De SP is wil dat deze samenwerking voorlopig wordt opgeschort.

Thijs Coppus: “In een ziekenhuis hoort de patiënt centraal te staan, niet het geld. De patiënten van het AZM moeten eerst zekerheid hebben dat de afdelingen klinische immunologie en interstitiële longziekten niet worden afgestoten.”

U bent hier