h

Onwelgevallig

28 januari 2008

Onwelgevallig

De gemeente Roerdalen heeft zich jarenlang verzet tegen de bouw van agrarische bedrijfspanden op het Leropperveld. Dat is het goede recht van Roerdalen want in Nederland zijn het de gemeentes die gaan over de invulling van de openbare ruimte. Zolang die gemeentes zich houden aan allerlei wettelijke kaders is daarmee de democratische zeggenschap over ons dierbare landschap gewaarborgd.

Volgens de gedeputeerde Driessen hield de gemeente Roerdalen zich prima aan de wettelijke formaliteiten. Toch grijpt hij in. Via een eenzijdig opgelegde grenscorrectie corrigeert hij het besluitvormingsproces van de gemeente Roerdalen. Dat is buitengewoon ernstig omdat de heer Driessen dat doet omdat het resultaat van de besluitvorming in Roerdalen hem niet bevalt.

Onwelgevallig wordt dat in het Provinciehuis in Maastricht genoemd en die onwelgevalligheid lijkt zich slechts voor te doen rond de resultaten van procedures die goed zijn voor het landschap maar slecht voor de ondernemers. Als ondernemers via omweggetjes toestemming krijgen om reclamemasten neer te zetten die zo hoog zijn als de kerktoren van Swalmen dan zal niemand ingrijpen en als Edco op de grens van Roermond en Roerdalen een bedrijfshal mag neerzetten van 20 voetbalvelden groot en 32 meter hoog (!), dan grijpt meneer Driessen niet in.

Dat de procedure bij die kolossale bouw niet helemaal netjes was deert hem niet omdat het resultaat van die procedure hem wel bevalt.

SP Limburg

Slinkse bestuurders

U bent hier