h

A2 tunnel

11 september 2015

SP stelt vragen over niet betaalde medewerkers A2

Foto: A2 Maastricht / A2Maastricht.nl

Afgelopen week verscheen een artikel in Dagblad de Limburger met de kop ‘Onderaannemer Rimec betaalt nog niets na. Buitenlandse arbeiders Maastrichtse A2-tunnel wachten nog steeds op geld’. De SP vindt dit onbestaanbaar en stelt vragen over de mogelijke aansprakelijkheid van de provincie Limburg.  

Lees verder
16 mei 2015

SP geschokt door nieuwe onthullingen uitbuiting bij bouw A2-tunnel

Foto: cob.nl / www.cob.nl

De SP in Limburg is geschokt door nieuwe onthullingen over uitbuiting van buitenlandse werknemers bij de bouw van de A2-tunnel in Maastricht. De SP heeft vragen gesteld aan het provinciebestuur en wil dat de provincie onderzoekt of er stappen te ondernemen
zijn tegen het bouwconsortium Avenue2.

Lees verder

SP wil opheldering over ontslagen tunnelwerkers Maastricht

(Bron: L1) De Statenfractie van de SP wil dat gouverneur Theo Bovens en gedeputeerde Patrick van der Broeck ingrijpen bij de wantoestanden bij de A2-tunnel in Maastricht.

De klokkenluiders die de wantoestanden aan het licht hebben gebracht zouden hun baan kwijt zijn. Dat melden de Limburgse kranten zaterdagmorgen. De SP wil dat het provinciebestuur opheldering vraagt over de gang van zaken. Volgens de partij moeten de opdrachtgevers van het tunnel-project en minister Asscher van Sociale Zaken uitleg geven.

Lees verder
8 februari 2014

Provinciale Staten Limburg stemmen in met motie tegen uitbuiting arbeiders

Tijdens de vergadering van Provinciale Staten van 7 februari dienden de SP en de PvdA samen een voorstel in om uitbuiting van (buitenlandse) arbeiders te bestrijden en bij aanbestedingen aan de voorkant goede en juridisch bindende afspraken vast te leggen. Het voorstel is met ruime meerderheid aangenomen.

Lees verder
22 januari 2014

SP wil juridische stappen uitbuiting A2 tunnel

De Statenfractie van de SP heeft het provinciebestuur opgeroepen om de kosten van naleving van de cao-verplichtingen van de buitenlandse werknemers van de A2 tunnel voor te schieten. Ook wil de SP dat de provincie juridische stappen neemt richting de aannemers en uitzendbureaus om naleving van de afspraken via de rechter af te dwingen.

Lees verder

SP: 'Overheid moet Portugezen compenseren'

(Bron: L1) De SP in Provinciale Staten wil dat de Portugese A2-medewerkers ook voor de ingehouden reiskosten moeten worden gecompenseerd.

De oppositiepartij stelt voor dat de gemeente Maastricht en de Provincie Limburg daarin het voortouw nemen.

Lees verder
5 oktober 2013

Acuut ingrijpen bij uitbuiting buitenlandse arbeiders A2-tunnel

De Statenfractie van de SP heeft een brandbrief gestuurd aan het provinciebestuur over de mogelijke uitbuiting van werknemers bij de bouw van de A2-tunnel in Maastricht. Volgens onderzoek van Dagblad De Limburger worden bij het project veel buitenlandse arbeiders ingezet via buitenlandse uitzendbureaus. Die bureaus houden volgens het onderzoek van de krant forse bedragen in op het loon van de arbeiders voor huisvesting en transport en maken daarmee flinke winst over de rug van deze arbeiders. De bedragen lopen op tot over de 900 euro per maand.

Lees verder

U bent hier