h

SP wil actie minister op Leropperveld

6 februari 2008

SP wil actie minister op Leropperveld

De SP-Tweede Kamerleden van Raak en Lempens hebben de regering gevraagd de Provincie Limburg tot de orde te roepen over de voorgenomen grenscorrectie van Leropperveld. De socialisten vragen uitvoering van een besluit van de Tweede Kamer uit 1990, dat uitspreekt dat de regering de provincie moet verhinderen de grens te corrigeren. Alleen de VVD was destijds tegen dit besluit.

Gedeputeerde Driessen wil een bedrijfsvestiging in het natuurgebied mogelijk maken, tegen de wil van de bevolking en de gemeente Roerdalen in. Eind januari kaartte de SP de onwenselijkheid van de grenscorrectie aan in Provinciale Staten. De SP is lokaal de aanjager van het verzet, in samenwerking met belangengroepen.

Vragen van de leden Van Raak en Lempens (beiden SP) aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de voorgenomen grenswijziging in het gebied Lerop / Leropperveld

1.
Bent u bekend met de door de Tweede Kamer aangenomen motie-Schutte cs. ¹ van 14 juni 1990, die de regering verzoekt bij een grenswijziging in het gebied Lerop / Leropperveld in overleg te treden met het provinciaal bestuur van Limburg teneinde te bereiken dat dit bestuur ten aanzien van Lerop en het Leropperveld geen gebruik zal maken van de provinciale bevoegdheid voor grenscorrecties?

2.
Bent u van mening dat deze uitspraak van de Tweede Kamer nog immer van toepassing is?

3.
Bent u bereid, nu een dergelijke grenswijziging voorligt, in overleg te treden met het provinciaal bestuur van Limburg teneinde te bereiken dat dit bestuur ten aanzien van Lerop en het Leropperveld geen gebruik zal maken van de provinciale bevoegdheid voor grenscorrecties? Zo nee, waarom niet?

¹ (21226, nr. 18)

SP wil actie minister op Leropperveld

U bent hier