h

SP Limburg: Gratis openbaar vervoer voor 65 plussers in daluren

22 augustus 2007

SP Limburg: Gratis openbaar vervoer voor 65 plussers in daluren

De SP in Provinciale Staten gaat een voorstel indienen voor gratis openbaar vervoer voor 65 plussers in heel Limburg. Dit gratis openbaar vervoer moet gaan gelden voor de perioden tussen 9 uur ’s morgens en 16 ‘s middags, na 18 uur ’s avonds en tijdens de zaterdagen, zondagen en feestdagen.

In Parkstad Limburg loopt momenteel al een dergelijk experiment, dat zeer succesvol is en waarvan de kosten door de Parkstad-gemeenten gedragen worden. De SP wil dat dit gratis openbaar vervoer tot heel Limburg wordt uitgebreid, waarbij de provincie de kosten draagt. Statenlid Edwin Bus: “De provincie is verantwoordelijk voor openbaar vervoer in Limburg. De provincie kan dus de regie voeren en nieuwe projecten initiëren. De experimenten in Parkstad, en eerder ook in België, smaken naar meer.”

De kosten zullen naar schatting 2,5 miljoen euro per jaar bedragen; volgens Bus “een schijntje” vergeleken bij de kosten die de provincie jaarlijks betaalt aan aanleg en onderhoud van wegen. Als het experiment doorgang vindt, wordt van de gemeenten verwacht dat zij de kosten voor gratis vervoer van WMO-geïndiceerden van 65 jaar en ouder voor hun rekening nemen.

U bent hier