h

Gedeputeerde Lebens vindt sloop Sankt Ludwig 'logisch gevolg'

29 mei 2007

Gedeputeerde Lebens vindt sloop Sankt Ludwig 'logisch gevolg'

Provinciale Staten hebben vandaag gesproken over klooster Sankt Ludwig in Vlodrop. Onlangs werd duidelijk dat de organisatie van de Maharishi werderom een verzoek heeft gedaan om het klooster af te voeren van de rijksmonumentenlijst.

Aangezien Gedeputeerde Staten in het verleden verschillende standpunten hebben ingenomen inzake het behoud van het klooster heeft de SP in het vragenuur vragen gesteld over het standpunt van het college van GS.

De SP wilde weten of de provincie afbraak van het klooster ondersteund. Helaas is dit het geval. Gedeputeerde Lebens gaf aan dat 'gezien de staat van het gebouw' sloop een logisch gevolg kan zijn. Onvoorstelbaar aangezien de organisatie van de Maharishi het gebouw moedwillig deels heeft afgebroken en vernield. Dit betekent dus dat iedere eigenaar van een rijksmonument het gebouw kan vernielen om het uiteindelijk af te breken.

Klooster Sankt Ludwig

De SP verzet zich hier tegen. Het Sankt Ludwig is een rijksmonument vanwege haar geschiedenis, omvang, bouwstijl en schoonheid en dit moet zo blijven. De SP gaat zich op verdere stappen beraden.

SP wil behoud klooster Sankt Ludwig

U bent hier