h

SP Limburg kritisch over huisvesting Polen

16 april 2007

SP Limburg kritisch over huisvesting Polen

Afgelopen vrijdag heeft de SP in provinciale Staten vragen gesteld over het huisvesten van 500 Poolse werknemers op een camping in Arcen en plannen voor huisvesting voor 130 arbeiders in een fabriekshal in Grubbenvorst.

De SP wilde van Gedeputeerde Staten weten wat ze van het het aantal arbeiders op de camping in Arcen vindt, hoe zo over initiatieven als in Grubbenvorst en Arcen denkt, of het college bereid is om regels op te stellen voor het aantal arbeiders en of het college de eerder vastgestelde regels wil evalueren.

De SP vindt dat huisvesten van zeer grote groepen werknemers geen positieve ontwikkeling. Mensen worden in grote groepen dicht bij elkaar gehuisvest, zijn in grote mate afhankelijk van de huisvesting die hun werkgever hen biedt en ook de eigenaren van kleine campings hebben vaak het nakijken.
Daarnaast moet er gewerkt worden aan structurele huisvesting voor arbeiders uit Oost-Europa. Door enorme campings toe te staan of mensen te huisvesten in fabriekshallen, wordt structureel beleid op de lange baan geschoven.

Gedeputeerde Driessen gaf in zijn antwoord aan dat gemeenten een eigen verantwoordelijkheid hebben en dat de provincie hier niet tussen moet gaan zitten.
Op aandringen van de SP heeft gedeputeerde Driessen wel toegezegd om eind 2007 de beleidsnotitie 'huisvesting buitenlandse werknemers' te evalueren. De door de SP gestelde evaluatiepunten op het gebied van het huisvesten van aantallen werknemers en de manier waarop arbeiders structureel gehuisvest worden.

U bent hier