h

Een rechtvaardige schaderegeling voor POMS-slachtoffers

30 november 2020

Een rechtvaardige schaderegeling voor POMS-slachtoffers

Foto: SP

Bij Defensie is al tientallen jaren bekend dat personeel moet werken met giftige stoffen, vooral op de zogeheten POMS-sites (vml. Amerikaanse wapenopslagplaatsen in Zuid-Limburg, Overijssel, Drenthe en Groningen). Die giftige stoffen zorgden ervoor dat mensen ziek werden en Defensie stelde hen willens en wetens bloot daaraan.

Fried, Sjaak, Giel en Anita vertellen hun verhaal. Over hoe de overheid met hen omgaat en nog altijd weigert een rechtvaardige schaderegeling te treffen. Klik op de foto en kijk naar de interviews
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
   

Al jarenlang is er aandacht gevraagd voor mysterieuze aandoeningen bij personeel van Defensie en vooral van de zogeheten POMS-sites. Die stoffen zouden moeten worden verbannen, of goede veiligheidsvoorschriften zouden ervoor hebben moeten zorgen dat personeel niet ziek werd. Dat is beide niet gebeurd. 

Kijk hier het hele interview

Lees meer

Reactie toevoegen

U bent hier