h

SP wil snel oplossing voor verdwenen buslijn 23

24 februari 2017

SP wil snel oplossing voor verdwenen buslijn 23

Foto: Jean-Philippe Dheure / flickr.com

Vandaag bespraken Provinciale Staten de eerste ervaringen met de nieuwe OV-concessie met Arriva. Er zijn nogal wat problemen geweest sinds de nieuwe dienstregeling eind vorig jaar van start ging. Op het OV-meldpunt kwamen dankzij een actie van SP Kerkrade meer dan 300 meldingen binnen over de verdwenen buslijn 23 tussen Rimburg en Eygelshoven. Arriva gaf in de media aan eventuele aanpassingen pas in december te doen. Wat de SP betreft duurt dit veel te lang en komt men veel sneller in actie. 

Tijdens de commissie mobiliteit van vrijdag 24 februari bespraken Provinciale Staten de eerste ervaringen met de nieuwe OV-concessie. Er zijn nogal wat problemen geweest sinds Arriva eind vorig jaar het stokje van Veolia overnam. De meeste daarvan zijn nog niet opgelost, dus er is genoeg werk aan de winkel voor de provincie en voor Arriva. Op het Meldpunt OV van de Statenfractie van de SP in Limburg zijn vele meldingen binnengekomen. Verreweg de meeste daarvan gaan over de verdwenen buslijn 23 tussen Rimburg en Eygelshoven. Dit komt door een actie van de lokale SP-afdeling in Kerkrade. Na het bekendmaken van de dienstregeling viel het verdwijnen van buslijn 23 direct bij hen op, waarna zij al snel in actie kwamen. Enkele dagen reed men mee in deze bus en haalde op deze manier veel steun op voor het behoud van deze buslijn. Deze steun werd ingevoerd op het Meldpunt OV. Meer dan 300 meldingen kwamen over deze lijn inmiddels binnen. Vandaar dat de SP vandaag de oproep gedaan om niet te wachten op de eerste officiële evaluatie, maar nu al op zoek te gaan naar mogelijkheden om deze buslijn terug te krijgen. Het provinciebestuur is hiermee aan de slag en dat is een goede zaak. De SP blijft de ontwikkelingen volgen en zal blijven inzetten op het behoud of terugkeer van deze en andere belangrijke lokale verbindingen.

Reacties

De bus van Heerlen naar de Hopel moet ook weer terug komen.
Normaal als ik van werk naar huis ging, met de bus van de Valkenburgerweg Sintermeerten college naar huis, kon ik in Heerlen busstation over stappen op de lijn 26 naar de Hopel en was dan om 18.45 thuis van werk.
Maar nu moet ik in Heerlen wachten voor de trein, en die komt pas om 18.44 uur en dan ben ik om 19.00 thuis.
Het is niet erg dat ik wat later thuis ben, maar dat ik nog een half uur moet wachten op de trein, want de trein is net vertrokken als ik in Heerlen met de bus aankom. Dat is heel erg vervelend, vooral dat het in deze tijd zo koud is.
Met vriendelijke groet Charlie

Reactie toevoegen

U bent hier