h

Exit Veolia?

18 februari 2013

Exit Veolia?

Zaterdag moesten we in de media vernemen dat Veolia waarschijnlijk nog dit jaar gaat stoppen als vervoerder in Limburg. Veolia heeft in 2006 met de Provincie Limburg een contract afgesloten voor een periode van 10 jaar. In dat contract is niet voorzien in een tussentijdse opzegging, anders dan bijvoorbeeld een faillissement.

In mei 2010 heeft de SP aan het college van GS vragen gesteld over een mogelijk vertrek van Veolia. Het antwoord was toen: "Veolia is gebonden aan de concessieovereenkomsten. Artikel IV.1.3. bepaalt dat tussentijdse opzegging van de concessieovereenkomsten niet mogelijk is"

Wat is er veranderd waardoor het nu wel mogelijk is om de overeenkomst te beëindigen? Wat gaat dit besluit betekenen voor de werknemers, hun baan, functie en salaris? En wat gaan de reizigers hiervan merken? Deze en een groot aantal andere vragen zijn nog onbeantwoord. De leden van Provinciale Staten hebben van de gedeputeerde tot nu toe geen enkele informatie gekregen, terwijl het hier om een zeer belangrijke taak van de provincie gaat.

Indien het een feit is dat Veolia als vervoerder in Limburg stopt, dan stelt de SP voor om, in ieder geval voor de komende drie jaar, een eigen provinciaal vervoersbedrijf op te richten. Hierdoor kunnen de belangen van personeel en reizigers het best gewaarborgd blijven.

U bent hier