h

Spoeddebat over graaiersregeling

11 september 2012

Spoeddebat over graaiersregeling

De SP en de PVV in Provinciale Staten willen dat er vrijdag een spoeddebat wordt gehouden over de 'graaiersregeling' van de provincie. Deze regeing is een initiatief van de SP en zorgt er voor dat door de provincie gesteunde organisaties of bedrijven met mensen in dienst die meer verdienen van de minister-president geen steun meer krijgen van de provincie. Tijdens de zomervakantie heeft het provinciebestuur deze regeling zo aangepast dat geen enkele instelling met graaiers in dienst nog last van deze regeling hebben. De SP is hier woest over. "Het lijkt er op dat het provinciebestuur haar vriendjes de hand boven het hoofd wil houden." Aldus SP fractievoorzitter Thijs Coppus.

Het verzoek van beide partijen om komende vrijdag tijdens een extra Statenvergadering te debatteren over de graaiersregeling is nog niet ingewilligd door de Commissaris van de Koningin, ondanks het feit dat voldoende Statenleden zijn om het spoeddebat te organiseren. "Ongehoord." Aldus SP fractievoorzitter Thijs Coppus. "Als een meerderheid een extra Statenvergadering wil dan moet die er komen. Ik vraag me af wat het provinciebestuur te verbergen heeft."

Het initiatief van de SP om instellingen met graaiers in dienst te korten op hun subsidie werd nog geen jaar geleden met veel bombarie omarmd door verantwoordelijk VVD gedeputeerde Verheijen. Thijs Coppus: "Overal probeert Verheijen goede sier te maken met het voorstel van de SP, maar nu hij boter bij de vis moet doen trekt hij de keutel in. De SP zit niet te wachten op allerlei gladde praatjes en wil een duidelijke regeling die voorkomt dat de provincie nog langer graaiers met gemeenschapsgeld subsidieert."

U bent hier