h

Provincie pakt graaiers aan

23 maart 2012

Provincie pakt graaiers aan

Op initiatief van de SP gaat de provincie instellingen waarvan de directeur meer dan de Balkenendenorm verdiend flink korten op hun subsidie. Mogelijk wordt zelfs de volledige subsidie ingetrokken. Daarnaast gaat de provincie, voordat er subsidie wordt verstrekt, kijken of directeuren onredelijke ontslag- of pensioenregelingen in hun contract hebben staan. Als dat het geval is, moet steun ook uitblijven.

SP Statenlid Thijs Coppus is 'blij verrast' met de steun in Provinciale Staten voor de plannen van de SP. “De afgelopen jaren heeft de SP meerdere malen voorgesteld om het gegraai bij instellingen en bedrijven die steun van de provincie krijgen aan te pakken. CDA, PvdA en VVD waren altijd tegen. Enkele maanden geleden stemde de PVV zelfs nog tegen een voorstel van de SP om graaiers in de publieke sector aan te pakken. Blijkbaar kan er in een paar maanden tijd veel veranderen.”

Gedeputeerde Verheijen wilde vrijdag nog niet meteen toezeggen dat hij de regels ook werkelijk gaat aanpassen. Hij wil eerst de gevolgen onderzoeken. Op 20 april zullen Provinciale Staten met een motie vragen om in ieder geval bij grootverdieners de subsidie volledig in te trekken. Voor die tijd zet Verheijen op een rij hoe hij met pensioen- en vertrekregelingen om wil gaan.

U bent hier