h

Vragen over verkoop Limburgs openbaar vervoer

7 december 2011

Vragen over verkoop Limburgs openbaar vervoer

Het Franse bedrijf Veolia doet de Limburgse dochteronderneming in de verkoop. Om de enorme schulden weg te werken worden een aantal Europese vervoersbedrijven van Veolia verkocht. Veolia verzorgt het busvervoer in heel Limburg en de treindiensten tussen Nijmegen en Roermond en Kerkrade en Maastricht. De verkoop van Veolia Limburg kan gevolgen hebben voor het openbaar vervoer in Limburg. De SP heeft hier inmiddels vragen over gesteld aan het provinciebestuur.

"De SP is altijd voorstander geweest van een eigen Limburgs bedrijf voor openbaar vervoer. Juist om er voor te zorgen dat de bussen en treinen blijven rijden en we niet worden geconfronteerd met de negatieve gevolgen van de marktwerking. We hebben daarom het provinciebestuur gevraagd om met ons het debat aan te gaan over de toekomst van het Limburgs openbaar vervoer en de mogelijkheden van een eigen OV-bedrijf.

U bent hier