h

SP wil openheid over hoge beloningen Floriade

22 december 2011

SP wil openheid over hoge beloningen Floriade

De SP in de Provinciale Staten van Limburg wil openheid over de beloningen van top van de Floriade. Aanleiding hiervoor is een notitie van de gemeente Gennep waarin zorgen worden geuit over de hoge beloningen van de directie van de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2012 in Venlo wordt georganiseerd. Het verzoek van de SP aan de directie van de Floriade om openheid van zaken te geven, liep op niks uit. Als het aan de Floriade ligt dan blijft de jaarrekening geheim.

SP fractievoorzitter Thijs Coppus heeft geen goed woord over voor de houding van de directie van de Floriade: “De provincie en de gemeenten in Noord-Limburg hebben miljoenen belastinggeld in de Floriade gepompt, maar hoe dit geld wordt uitgegeven blijft geheim. Dit is te zot voor woorden.”

De SP heeft het provinciebestuur inmiddels verzocht om de jaarrekening van de Floriade openbaar te maken en om openheid van zaken te geven. “Wij willen weten of het klopt dat de directie van de Floriade in 2010 ruim 7 ton heeft opgestreken en of het juist is dat de leden van de Raad van Commissarissen 4.300 euro per vergadering ontvangen. Als dit klopt dan hebben zowel de directie van de Floriade als het provinciebestuur een probleem.” Aldus Coppus.

Lees hier de vragen van de SP en hier de notitie van de gemeente Gennep.

U bent hier