h

Vervang asbestdaken voor zonnepanelen

23 augustus 2011

Vervang asbestdaken voor zonnepanelen

De Statenfractie van de SP wil dat er een provinciale regeling komt voor het vervangen van asbestdaken door zonnepanelen. De SP heeft het provinciebestuur gevraagd om samen met boeren en gemeenten afspraken te maken voor het saneren van asbestdaken van stallen en schuren en om deze daken te vervangen door zonnepanelen.

“Het zou goed zijn als gevaarlijk asbest wordt opgeruimd, door het te vervangen door zonnepanelen worden twee vliegen in een klap geslagen. De SP wil dat de provincie hierin het voortouw neemt.” Aldus SP Statenlid Thijs Coppus.

Al enkele jaren geleden kwam de SP met het voorstel voor het vervangen van de asbestdaken. Het toenmalige college zegde toe om de mogelijkheden hiervan te bekijken.

Thijs Coppus: “Uiteindelijk is het voorstel van de SP niet uitgevoerd. Hopelijk wil het nieuwe college het voorstel van de SP wel overnemen. Afgelopen maanden kwam in meerdere provincies een soortgelijke regeling voor het saneren van asbestdaken tot stand. Wat in een provincie als Overijssel kan, moet in Limburg ook kunnen.”

U bent hier