h

SP voorstel voor teruggave dubbel opstaptarief OV-chip aangenomen

2 juli 2011

SP voorstel voor teruggave dubbel opstaptarief OV-chip aangenomen

Limburgse reizigers moeten volgens Provinciale Staten gecompenseerd worden voor het dubbele opstaptarief dat ze betalen sinds de invoering van de OV-chipkaart. Compenseren kan bijvoorbeeld door een keer per maand een gratis OV-weekend in te voeren.

Een meerderheid in Provinciale Staten steunde gisteren een voorstel van de SP waarin wordt opgeroepen tot zo'n compensatie. In Limburg zijn zowel de NS als Veolia actief. Hierdoor kan het dat treinreizigers bij het overstappen van een Veolia naar een NS-trein eerst uit- en vervolgens weer in moeten checken.

SP Statenlid Ben Rewinkel: “Als je bijvoorbeeld met de trein van Eygelshoven naar Horst-Sevenum reist, dan maak je gebruik van vier treinen van de Veolia en de NS. Dit betekent drie keer uitchecken en opnieuw inchecken met het opstaptarief. Absurd. Door de invoering van de chipkaart worden mensen onnodig op kosten gejaagd. Wij willen dat het dubbele opstaptarief wordt afgeschaft, maar dat is een zaak van de Tweede Kamer. De provincie kan mensen wel compenseren met bijvoorbeeld een weekend of dag per maand gratis reizen.”

U bent hier