h

SP voorstel overgenomen, extra Statenvergadering over cultuurbezuinigingen

7 juni 2011

SP voorstel overgenomen, extra Statenvergadering over cultuurbezuinigingen

De Statenfractie van de SP stuurde op 29 mei een brief aan de leden van presidium met het verzoek om op 17 juni een spoeddebat te voeren over de aangekondigde cultuurbezuinigingen en kennis te kunnen nemen van de standpunten van politieke partijen in de Staten. Afgelopen maandag is tijdens een bijeenkomst van fractievoorzitters besloten om op 17 juni een extra vergadering te houden waarbijhet onderwerp wordt geagendeerd.

De inzet van de aanvrager, SP Statenlid Daan Prevoo, voor een extra vergadering is om een breed gedragen standpunt in te nemen in reactie op de bezuinigingen richting politiek Den Haag. “Een brief vanuit Provinciale Staten, die door alle partijen is ondertekend, zal meer invloed hebben dan soloacties”: aldus Daan Prevoo.

De vergadering over de cultuurbezuinigingen is volgens de SP om meerdere redenen van groot belang. “Op de eerste plaats moeten we ons verzetten tegen de onevenredige bezuinigingen in Limburg. Daarnaast is het signaal richting culturele veld van belang. Onze cultuursector moet zien dat ze op ons kunnen rekenen. Het debat is ook van belang om de ideeën en plannen van de verschillende politieke partijen te horen omtrent de cultuurbezuinigingen”: zo stelt Daan Prevoo.

De extra bijeenkomst wordt gesteund door alle fracties en stelt Provinciale Staten in de gelegenheid om tijdig voor de behandeling in de Tweede Kamer (eind juni) een duidelijke mening te laten horen tegen de ongelijkwaardige bezuinigingsmaatregelen met grote gevolgen voor de cultuursector in Limburg.

Beluister hier het interview met Daan Prevoo bij L1 radio.

U bent hier