h

SP: geen subsidie voor hapjes en drankjes vastgoedbobo's

29 mei 2011

SP: geen subsidie voor hapjes en drankjes vastgoedbobo's

In juni wordt in Amsterdam vastgoedbeurs Provanda georganiseerd. De provincie Limburg is samen met een aantal gemeenten en ondernemers op deze beurs vertegenwoordigd. De kosten hiervoor bedragen 450.000 euro. “Te hoog” vindt de SP in Provinciale Staten. De partij heeft inmiddels vragen aan het provinciebestuur gesteld.

“Het gaat hier om bijna half miljoen euro, dat is heel veel geld. Zeker als je het vergelijkt met de aangekondigde bezuinigingen op de jeugdzorg en de Limburgse bibliotheken en muziekscholen.” Aldus SP Statenlid Thijs Coppus.

De kosten voor de Limburgse aanwezigheid worden gedeeld door een aantal Limburgse gemeenten, de provincie en het bedrijfsleven. De SP wil van de provincie weten hoeveel de provincie Limburg en de deelnemende gemeenten hebben betaald.

Thijs Coppus: “Een belangrijk deel van de Limburgse aanwezigheid op de beurs bestaat uit muziekoptreden en Limburgse hapjes en drankjes. Wij zien liever dat ons Limburgse belastinggeld naar de kinderen in de jeugdzorg en het Limburgs landschap gaat dan naar hapjes en drankjes voor vastgoedbobo's.”

U bent hier