h

SP op de bres voor de jeugdzorg

7 april 2011

SP op de bres voor de jeugdzorg

De Limburgse Statenfractie van de SP zal op vrijdag 8 april de Jeugdzorginstellingen in de provincie bezoeken. ’s Ochtends zijn de Statenleden te gast bij de Mutsaersstichting en Rubicon, ’s middags worden Bureau Jeugdzorg en Xonar bezocht. De bezoeken vinden plaats in het kader van de door de SP opgezette actie ‘Hart voor Jeugdzorg’.

De komende jaren zal er vanuit het kabinet enorm bezuinigd gaan worden op de Limburgse jeugdzorg. Tot 2015 dreigen de instellingen met vele miljoenen te worden gekort; een bezuiniging waarvan de meest kwetsbare kinderen de dupe zullen gaan worden. De SP vindt deze kaalslag onaanvaardbaar en vraagt de provincie om de jeugdzorginstellingen financieel tegemoet te komen. “Dit kabinet is keihard voor de Limburgse jeugdzorg. Wij roepen de provincie op om wél een hart te tonen voor de Limburgse jeugd. De provincie heeft geld genoeg, wat helaas vaak in verkeerde projecten wordt gestoken. Je kunt mij niet uitleggen waarom er wel geld is voor een kantoortoren bij de Floriade, maar geen geld voor de zorg voor onze kinderen", aldus SP Statenlid Marleen van Rijnsbergen.

Bij de bezoeken aan de jeugdzorginstellingen zal de Statenfractie een steunbetuiging overhandigen aan de jeugdzorginstellingen. “De SP wil de jeugdzorgmedewerkers laten weten dat wij hun belangrijke werk waarderen en dat wij ze van harte zullen steunen in hun strijd tegen de afbraak hiervan. Wij pikken het niet dat er miljoenen worden bezuinigd op de zorg voor kinderen”, aldus van Rijnsbergen.

Teken hier de petitie tegen de bezuinigingen op de Limburgse jeugdzorg.

U bent hier