h

Nieuwe SP Statenfractie geïnstalleerd

10 maart 2011

Nieuwe SP Statenfractie geïnstalleerd

Vanmiddag zijn in het provinciehuis in Maastricht de nieuwe leden van Provinciale Staten geïnstalleerd. Met zes Statenleden is de SP de vijfde partij van Limburg. Marleen van Rijnsbergen uit Sittard, Ben Rewinkel uit Landgraaf en Math Voncken uit Amstenrade deden voor het eerst hun intreden in Provinciale Staten. Edwin Bus, Daan Prevoo en Thijs Coppus maakten de vorige periode al deel uit van de Staten.

Gisteren stond in het teken van het afscheid van vijf SP Statenleden. Leny Eijssen, Linda Haex, Peter Visser, Elke de Vries en Rob Janssen keren niet meer terug als Statenlid voor de SP.

Morgen zullen de coalitieonderhandelingen starten. “De PVV moet als grootste partij het voortouw nemen.” Aldus fractievoorzitter Thijs Coppus. “De SP loopt niet weg voor de verantwoordelijkheid om mee te gaan besturen. Maar uiteraard niet ten koste van alles. De SP staat voor een Limburg voor alle Limburgers. Een provinciebestuur met de SP biedt álle Limburgers dezelfde kansen en beoordeelt mensen niet op basis van hun afkomst, maar hun toekomst.”

U bent hier