h

Knokken voor goede jeugdzorg!

18 februari 2011

Knokken voor goede jeugdzorg!

Gisteravond vond in Horn een debat plaats over de toekomst van de jeugdzorg in Limburg. Het debat stond bijna geheel in het teken van de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet op de Limburgse jeugdzorg. Tot 2015 dreigt de jeugdzorg in Limburg met miljoenen te worden gekort. Deze bezuiniging komt nog eens bovenop de bezuiniging van 7 miljoen euro die in 2011 wordt doorgevoerd.

“We pikken het niet dat er op de zorg voor kinderen wordt bezuinigd. Na de voorgenomen bezuiniging van 300 miljoen euro op het passend onderwijs, zijn de Limburgse kinderen nog een keer aan de beurt. VVD, CDA en PVV laten de meest kwetsbare kinderen de rekening van de crisis betalen. Dit is schandelijk.” Aldus SP lijsttrekker Thijs Coppus.

De SP riep de werkers in de jeugdzorg op om in actie te komen. Thijs Coppus: “Jullie hebben hart voor de kinderen. De verantwoordelijke politici luisteren alleen maar wanneer jullie in actie komen. Dit kabinet is hard voor de jeugdzorg. Maar nu moet je juist een hart voor de jeugdzorg hebben.”

Volgens de SP moet de provincie Limburg indien nodig de bezuinigingen compenseren. De partij vindt dat de provincie geld genoeg heeft, maar dat dit in de verkeerde projecten wordt gestoken. “Je kunt mij niet uitleggen waarom er wel geld is voor een kantoortoren bij de Floriade, maar geen geld voor de zorg voor onze kinderen.” Aldus Thijs Coppus.

U bent hier