h

Goed zo: Provincie nu ook voor gratis OV

13 oktober 2010

Goed zo: Provincie nu ook voor gratis OV

De Limburgse SP-fractie reageert verheugd op de positieve houding die de provincie aan de dag legt over gratis openbaar vervoer voor ouderen. Statenlid Edwin Bus spoort het college van GS aan om nu door te pakken.

Geputeerde Kersten liet deze week in Dagblad De Limburger weten “dat er wel mogelijkheden zijn voor gratis vervoer van armere ouderen, die dan door de gemeente aangewezen moeten worden”. De bus zou dan buiten de spits gratis kunnen zijn, aldus Kersten in reactie op het pleidooi van de Limburgse ouderenbonden voor gratis openbaar vervoer voor ouderen en gehandicapten.

Edwin Bus kaartte gratis openbaar vervoer herhaaldelijk aan in Provinciale Staten en ziet zich hierin nu gesterkt door het provinciebestuur. Per brief informeert hij bij het college of er al concrete plannen voorliggen en hoe ver deze gevorderd zijn.

De SP’er wijst er bovendien op, dat een eerder experiment in Parkstad een succes was. Wel wil Bus duidelijkheid over de extra kosten die Veolia in rekening wilde brengen, toen Parkstad het geslaagde experiment wilde verlengen. “Er waren geen extra kosten, omdat de extra reizigers alleen maar plaatsen innamen die anders onbezet bleven”, zegt Edwin Bus “Daarover moeten dus goede afspraken worden gemaakt met Veolia.”

U bent hier