h

Statenfractie aanwezig bij aftrap burgerinitiatief megastallen

30 mei 2010

Statenfractie aanwezig bij aftrap burgerinitiatief megastallen

Gisteren startte actiegroep Behoud de Parel het burgerinitiatief ‘Gezondheid eerst’. Met muziek, toespraken en de onthulling van een spandoek werd in het centrum van Grubbenvorst de aftrap gegeven voor het burgerinitiatief. Met het burgerinitiatief wil de actiegroep afdwingen dat de risico’s voor de volksgezondheid bij de bouw van nieuwe megastallen veel serieuzer worden bekeken. Namens de SP Statenfractie was Thijs Coppus aanwezig.

De aanwezige politici van CDA, PvdA, D66 en SP kregen de notitie ‘Goedkoop is duurkoop’ overhandigd. De notitie gaat in op de hoge kosten van de veehouderij en de subsidies van de overheid voor de productie van goedkoop vlees.

Thijs Coppus: "Bij de start van het burgerinitiatief werden er al meteen 135 handtekeningen opgehaald. Het benodigde aantal handtekeningen is 100, het is dus al zeker dat de gemeenteraad van Horst aan de Maas over de gezondheidsrisico’s van de intensieve veehouderij zal spreken. Ook in de Staten wordt er binnenkort weer gesproken over de intensieve veehouderij. De linkse oppositiepartijen en de PvdA zijn bezig met het uitwerken van een initiatiefvoorstel."

U bent hier