h

SP wil lijn 42 weer laten rijden

1 maart 2010

SP wil lijn 42 weer laten rijden

De SP in Provinciale Staten wil dat lijn 42, tussen Hoensbroek en het Orbis ziekenhuis in Sittard-Geleen weer gaat rijden. De SP zal hier op 26 maart, tijdens de Statenvergadering een voorstel voor indienen. SP Statenlid Edwin Bus: “De provincie en Veolia laten de reizigers in de kou staan. Lijn 42 moet weer zo snel mogelijk gaan rijden.”

“Doordat lijn 42 is verdwenen is het westelijk deel van Hoensbroek niet meer met de bus te bereiken. Daarnaast verliest Hoensbroek haar verbinding met de meubelboulevard en stopt er geen bus meer bij het station van Hoensbroek.” Edwin Bus.

Enkele maanden geleden overhandigden actievoerders ruim 700 handtekeningen van inwoners van Hoensbroek en Heerlen-noord aan gedeputeerde Kersten (PvdA). Inmiddels heeft gedeputeerde Kersten laten weten dat de provincie niet van plan is om er bij Veolia op aan te dringen om lijn 42 weer te laten rijden.

SP Statenlid Edwin Bus vindt dat de provincie hierdoor ‘haar verantwoordelijkheid niet neemt’. “De provincie moet er voor zorgen dat buurten en belangrijke voorzieningen goed bereikbaar zijn. De SP eist van gedeputeerde Kersten dat hij Veolia dwingt om lijn 42 weer te laten rijden.”

U bent hier