h

Geen hoogbouw in de Meinweg

30 november 2009

Geen hoogbouw in de Meinweg

De SP in Provinciale Staten is fel tegen de nieuwbouwplannen van de Meru in nationaal park de Meinweg. De Meru, de organisatie van de vorig jaar overleden Maharishi, is van plan om een toren van 30 meter te bouwen nabij rijksmonument Sankt Ludwig. Ook de rest van het kloosterterrein wordt volgebouwd als het aan de Meru ligt. De gemeente Roerdalen is wil de bouw van de toren goedkeuren. De SP heeft het provinciebestuur inmiddels opgeroepen om de plannen te blokkeren.

Volgens SP Statenlid Thijs Coppus zijn de plannen “Te gek voor woorden.” Het terrein van de Meru ligt in nationaal park de Meinweg en is volgens de SP niet geschikt voor grootschalige nieuwbouw. “Vele Limburgers maken zich zorgen over het volbouwen van het buitengebied en het verdwijnen van natuur. Ook het provinciebestuur maakt zich sterk voor het versterken van natuurgebieden. Tegelijkertijd wordt toegestaan om midden in een beschermd natuurgebied een geheel nieuwe woonwijk met een woontoren van 30 meter hoog te bouwen. Wij begrijpen hier niets van.” aldus Thijs Coppus.

De SP wil verder van het provinciebestuur weten of de nieuwbouwplannen binnen de provinciale regels vallen en welke gevolgen de bouwplannen voor het natuurgebied en de omgeving hebben. “Wij willen in ieder geval dat de provincie de plannen van de Meru tegen houdt. Ze zijn slecht voor de natuur in de omgeving en doen afbreuk aan het monumentale kloosterterrein.” Aldus Coppus.

U bent hier