h

SP wil lijn 53 terug in Sibbe

12 februari 2009

SP wil lijn 53 terug in Sibbe

De SP in Provinciale Staten wil dat Gedeputeerde Kersten met Veolia in gesprek gaat om buslijn 53 weer te laten rijden. Veolia schrapte de lijn op 1 februari wegens een gebrek aan reizigers.

SP Statenlid Elke de Vries-Becker wil opheldering over het besluit van Veolia. “Dit besluit is genomen zonder de reizigers te informeren, helaas is dit niet de eerste keer. Op diverse lijnen in Zuid-Limburg is de dienstregeling veranderd zonder vooraf gemeenten en reizigers te informeren. Voor een buslijn die, mogelijk voor een grote bus niet rendabel is, wordt geen alternatief geboden. De SP is van mening dat de lijn wellicht behouden had kunnen worden door de reguliere dienst te vervangen door een kleine buurtbus of een belbus.”

De SP wil van Gedeputeerde Staten (GS) weten of men op de hoogte was van het schrappen van lijn 53 en heeft gedeputeerde Kersten verzocht om met Veolia in gesprek te gaan om te voorkomen dat reizigers de dupe worden van invoering van nieuwe dienstregelingen.

U bent hier