h

SP maakt zich zorgen om vakantiedagen chauffeurs Veolia

24 november 2008

SP maakt zich zorgen om vakantiedagen chauffeurs Veolia

De SP Statenfractie heeft vragen aan Gedeputeerde Staten (GS) gesteld over de plannen van Veolia om haar chauffeurs te korten in hun vrije dagen. Aanleiding voor deze plannen is de staking van eerder dit jaar.

SP Statenlid Elke de Vries: "Het is momenteel moeilijk te zeggen om hoeveel chauffeurs het zal gaan. De SP is van mening dat het korten van de chauffeurs in hun vakantiedagen een absurde reactie is. Iedere werknemer heeft het recht om te staken, daarnaast hebben de vervoersbedrijven een compensatie ontvangen voor de geleden schade."

De SP heeft inmiddels aan GS gevraagd wat ze van het voornemen van Veolia vindt. Elke de Vries: "De SP vindt de plannen van Veolia absurd en wil dat GS Veolia hier op aanspreekt."

U bent hier