h

Wandeling Sankt Ludwig

10 december 2007

Wandeling Sankt Ludwig

Op zondag 16 december zal er een wandeling rondom het door sloop bedreigde rijksmonument Stankt Ludwig plaatsvinden. Klooster Sankt Ludwig is gelegen te Vlodrop Station, midden in het nationaal Natuurpark de Meinweg. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de wandelingen rondom het Klooster St. Ludwig.

De wandeling begint om 10.30 uur (10.00 uur verzamelen), bij de parkeerplaats, tegenover Café van Kempen te Vlodrop - Station en gaan onder alle omstandigheden door.

Mensen die ter plaatse bekend zijn, en vroeger op het Klooster gewerkt hebben, zullen u graag ankedotes en wetenswaardigheden uit eigen ervaring vertellen.
Voor mensen die graag aanwezig willen zijn, maar niet aan de wandeling kunnen deelnemen is er een programma middels power point presentatie in Café van Kempen, over de geschiedenis en Cultuur van het St. Ludwig Kolleg.

De samenwerkende organisaties, Stichting Burgercomité St. Ludwig, Stichting Behoud Natuur en Stiltegebied Boslaan Vlodrop Station, Cuypersgenootschap, Heemkunde Vereniging Roerstreek, de politieke groeperingen Die Linke Kreis Heinsberg, SALZ – Bildungskreis Heinsberg-Roermond, Groen Links Limburg Groen Links Nederland, SP Regio Roermond, SP LWG Roerdalen, SP Limburg SP Landelijk en overige alsmaar bijkomende Cultuur Organisaties, geven een signaal naar de politiek verantwoordelijken, zodat deze op gedegen wijze hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Alle genoemde organisaties zorgen ervoor dat Rijksmonument Klooster Sankt Ludwig behouden blijft en hersteld zal worden, op kortst mogelijke termijn.

U bent hier