h

Handhavingsactie bij klooster Sankt Ludwig

21 november 2007

Handhavingsactie bij klooster Sankt Ludwig

Vandaag hebben de gemeente Roerdalen, de provincie, de politie en diverse instanties een grote handhavingsactie bij Sankt Ludwig gehouden. Men controleert of de organisatie van de Maharishi zich houdt aan het bestemmingsplan, bouwvoorschriften, milieuregels, monumentenvoorschriften en natuurwetgeving. De actie komt na maandenlange acties in woord en daad van bewoners, de SP ledenwerkgroep in Roerdalen, de SP in Provinciale Staten en de SP Tweede Kamerfractie.

Statenlid Thijs Coppus: "Het zou tijd worden dat er eindelijk eens actie wordt ondernomen. Het lijkt er op dat de Meru de afgelopen jaren vrij spel heeft gehad: het terrein werd volgebouwd met semi-permanente huisvesting, het kloostergebouw verdween achter een groot doek, het klooster (rijksmonument) wordt niet onderhouden en geconserveerd, er wordt regelmatig vuurwerk afgestoken en ’s nachts wordt de omgeving met schijnwerpers verlicht."

Al jaren komen burgers van Vlodrop en omgeving hiertegen in het verweer en al jaren is er geklaagd bij politie, gemeente en provincie. De vrijstaat in Vlodrop werd jaren gedoogd door provincie en gemeente. De SP is blij dat er nu eindelijk lijkt te wordt opgetreden.

U bent hier