h

Wandeling rondom rijksmonument Sankt Ludwig

11 oktober 2007

Wandeling rondom rijksmonument Sankt Ludwig

Op zondag 28 oktober zal er een wandeling rondom het door sloop bedreigde rijksmonument Stankt Ludwig plaatsvinden. Klooster Sankt Ludwig is gelegen te Vlodrop Station, midden in het nationaal Natuurpark de Meinweg.

Iedereen is van harte welkom op deze 1e dag na de Zomertijd deel te nemen aan de wandelingen rondom het Klooster St. Ludwig
Monument.

De wandelingen beginnen om 10.00 uur, bij de parkeerplaats, tegenover Café van Kempen te Vlodrop - Station en gaan onder alle omstandigheden door.

Ook de Statige Klooster Begraafplaats en de Begraafplaats Kapel worden bezocht beiden kennen sedert eind 2001 de status van Rijksmonument en zijn in handen gesteld van, en in Beheer bij Staatsbosbeheer, die voor openbare toegankelijkheid, restauratie en renovatie uitvoerings-orgaan verantwoordelijk is.

Mensen die ter plaatse bekend zijn, en vroeger op het Klooster gewerkt hebben, zullen u graag ankedotes en wetenswaardigheden uit eigen ervaring vertellen.

Voor mensen die graag aanwezig willen zijn, maar niet aan de wandeling kunnen deelnemen is er een programma middels power point presentatie in Café van Kempen, over de geschiedenis en Cultuur van het St. Ludwig Kolleg.

1. verleden, de grensoverschrijdende internationale betekenis, en de status van St. Ludwig als Opleidings Instituut erkende Duitse school, in het buitenland.

Het belang en betekenis van het Instituut Sankt Ludwig de afgelopen deccenia en de daarbij behorende uitstraling kent geen grenzen. Een uitstraling van grootte waarde en allure, die het Klooster complex ook heden ten dage nog steeds heeft.

Behoud als gerespecteerd Nationaal Cultuur en Erfgoed is van grote waarde en betekenis, nationaal als internationaal.

2. het laten gebeuren

De ontwikkelingen in de afgelopen jaren, tot heden worden actueel belicht, deze feiten van na´ 12 September 2001, 1 dag ná 09 - 11th, de moedwillige destructie van een gedeelte van het Klooster-gebouw, worden in beeld en in kaart gebracht. De belangstellenden kunnen hun eigen mening vormen over de gebeurtenissen, en de gang van zaken, tot heden, het –laten gebeuren-

De samenwerkende organisaties, Stichting Burgercomité St. Ludwig, Stichting Behoud Natuur en Stiltegebied Boslaan Vlodrop Station, Cuypersgenootschap, Heemkunde Vereniging Roerstreek, de politieke groeperingen Die Linke Kreis Heinsberg, SALZ – Bildungskreis Heinsberg-Roermond, Groen Links Limburg Groen Links Nederland, SP Regio Roermond, SP LWG Roerdalen, SP Limburg SP Landelijk en overige alsmaar bijkomende Cultuur Organisaties, geven een signaal naar de politiek verantwoordelijken, zodat deze op gedegen wijze hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Alle genoemde organisaties zorgen ervoor dat Rijksmonument Klooster Sankt Ludwig behouden blijft en hersteld zal worden, op kortst mogelijke termijn.

U bent hier