h

SP ondersteunt de anti-jachtactie van Faunabescherming

10 oktober 2007

SP ondersteunt de anti-jachtactie van Faunabescherming

Op maandag 15 oktober is het weer zover. Dan begint in heel Nederland de jaarlijkse oorlog tegen de in het wild levende dieren. Het faunakillerskorps gaat dan haar nog steeds niet onder controle zijnde oerdriften botvieren op al wat leeft in de vrije natuur. Ook in Limburg wordt deze vorm van barbarij helaas nog veelvuldig in praktijk gebracht.

Onder het non-argument en onder het motto van natuurbeheer gaan de jagers er weer lustig op los knallen in de Limburgse natuur. Heel veel gemeenten verpachten ieder jaar nog steeds grote delen van hun buitengebied aan lieden die er blijkbaar hun levenswerk van gemaakt hebben om alles wat beweegt in de vrije natuur naar de eeuwige jachtvelden te helpen. Terechte protesten tegen deze waanzin halen in de regel niet veel uit. Het zijn vaak de politici zelf die zich schuldig maken aan deze moordpartijen en die passen er natuurlijk voor om de verpachting van de gemeentejacht in hun dorp of stad af te serveren.

Stichting De Faunabescherming (voorheen Stichting Kritisch Faunabeheer) is een organisatie die zich gelukkig wél nog steeds blijft inzetten tegen deze mensonwaardige hobby. Met grote regelmaat organiseert Faunabescherming vreedzame, ludieke en spraakmakende acties door heel Nederland. Ook in Limburg liet en laat deze club van zich horen. Men heeft nu het plan opgevat om de wilde zwijnen in het Meinweggebied nabij Herkenbosch aan de vooravond van de oorlog tegen de wilde dieren te trakteren op een galgenmaal. Deze actie is opgezet in samenwerking met GroenLinks, de SP en de Partij voor de Dieren.

Daar zal het galgenmaal (dat bestaat uit groenten, fruit en vlaaien) met plechtige plichtplegingen worden neergelegd en “gezegend” door een solidaire “pater”. de actie vindt plaats op zondag 14 oktober aanstaande vanaf 11.00 uur bij bezoekerscentrum De Meinweg te Herkenbosch.

U bent hier