h

Pierre Diederen nieuw statenlid SP Provinciale Staten Limburg

15 oktober 2007

Pierre Diederen nieuw statenlid SP Provinciale Staten Limburg

Zoals eerder aangekondigd heeft Felix van Ballegooij, De 27-jarige lijsttrekker van de Socialistische Partij, zijn functie als provinciaal statenlid met ingang van 1 oktober 2007 beëindigd. Zijn plek in de provinciale staten zal worden ingevuld door de opeenvolgende kandidaat op de kieslijst; Pierre Diederen uit Roermond.

Diederen is al sinds 1987 lid van de SP en had zitting in de deelgemeenteraad Prins Alexander (Rotterdam) voor deze partij. Diederen is als afgestudeerd landbouwkundig en chemisch ingenieur werkzaam als leraar exacte vakken in het voortgezet onderwijs. Na zijn opleiding heeft hij een aantal jaar in Nigeria gewerkt en was o.a. bedrijfsleider in een melkveehouderij. In de loop der jaren heeft over een groot aantal onderwerpen columns en artikelen geschreven in onder andere Dagblad de Limburger, NRC, Opzij, Volkskrant, Tribune en onderwijsbladen.

Moderne veehouderij en onderwijsaangelegenheden behoren tot het vakgebied van het kersverse statenlid. Naast zijn nieuwe taak in de provinciale staten is Diederen actief als lid van de commissie Algemene Zaken van de gemeente Roermond. Edwin Bus, sinds 1999 lid van de Provinciale Staten, volgt Felix van Ballegooij op als fractievoorzitter. Daan Prevoo is benoemd tot vice-voorzitter.

U bent hier