h

Edwin Bus nieuwe fractievoorzitter SP Provinciale Staten Limburg

24 september 2007

Edwin Bus nieuwe fractievoorzitter SP Provinciale Staten Limburg

Statenlid Edwin Bus is door de SP-fractie benoemd als opvolger van huidig fractievoorzitter Felix van Ballegooij. Fractiegenoot Daan Prevoo is benoemd als vice-voorzitter. De 27-jarige lijsttrekker van de Socialistische Partij legt zijn functie als provinciaal statenlid met ingang van 1 oktober 2007 neer.

Aanleiding om de provinciale staten te verlaten is het feit dat hij per augustus een fulltime baan in het onderwijs kreeg aangeboden. Felix van Ballegooij is naast statenlid ook fractievoorzitter en raadslid voor de SP in de gemeente Roermond. Zijn werk in de Roermondse gemeenteraad, het statenlidmaatschap en een volledige baan in het onderwijs zijn moeilijk te combineren en hebben geleid tot deze moeilijke keuze.

Van Ballegooij neemt zijn verantwoordelijkheden serieus. “Op het moment dat er onvoldoende tijd is om een kwalitatieve bijdrage te leveren moeten keuzes worden gemaakt”: aldus van Ballegooij. Oudgediende Edwin Bus, sinds 1999 lid van de Provinciale Staten, was in de vorige periode al vijf jaar fractievoorzitter van de SP. De fractieleden kozen unaniem voor de ervaren politicus uit Heerlen. De vrijgekomen zetel in de provinciale staten zal binnen afzienbare tijd worden ingevuld.

U bent hier