h

Eerst vaststellen en dan benoemen

4 april 2007

Eerst vaststellen en dan benoemen

Samen met de VVD en Groen Links heeft de SP een brief gestuurd naar de CdK de heer Frissen waarin verontwaardiging wordt uitgesproken over het feit dat hij de benoeming van de gedeputeerden wil regelen nog voordat de integriteit van de nieuwe gedeputeerden is vastgesteld door een door de Staten zelf ingestelde commissie.

Afgelopen week werd door alle fractievoorzitters afgesproken dat de benoeming tot gedeputeerde pas zou plaatsvinden wanneer de commissie haar onderzoek zou hebben afgerond.

De SP vindt het van groot belang dat de vaststelling van de integriteit door de Statencommissie voorafgaat aan de benoeming van de gedeputeerden en daarnaast onverteerbaar dat een binnen de Staten over dit onderwerp gemaakte afspraak zomaar ter zijde geschoven wordt. Dit blijkt ondermeer uit het feit dat de beëdiging van de gedeputeerden gepland staat voor 13 april 2007 zonder dat er gerept wordt over de commissie.

De SP zal dan ook samen met de andere fractievoorzitters van de oppositie eisen dat de agenda voor de vergadering van 13 april wordt aangepast en in overeenstemming wordt gebracht met de gemaakte afspraken.

U bent hier