h

Vestjens neemt SP-rapport in ontvangst

9 januari 2007

Vestjens neemt SP-rapport in ontvangst

Een delegatie van de Heerlense SP bezocht maandag 8 januari 2007 gedeputeerde Mat Vestjens. De SP onderzocht op het Heerlense busstation de klachten over de nieuwe vervoerder Veolia. Waar Vestjens Veolia met het rapportcijfer 8 waardeerde, hadden 250 Heerlense reizigers gemiddeld een 4,5 over voor de nieuwe vervoerder.

De Heerlense delegatie overhandigde Vestjens vandaag het SP-rapport Busvervoer Veolia in de vorm van een ouderwets Schoolrapport.

'Ons rapport geeft een schrikbarend beeld van het busvervoer in Parkstad. Géén kinderziektes, maar bewuste keuzes die slecht zijn voor werknemers én reizigers. U dient niet langer de hoeder van Veolia te zijn, maar Veolia kritisch te benaderen en daarmee voor het Openbaar Vervoer in Limburg op te komen'; sprak Ron Meyer namens de SP-afgevaardigden.

'Veolia spreekt met u een dienstregeling af en vervolgens maken zij er een puinhoop van, een puinhoop die ten koste van chauffeurs en reizigers gaat, dan móet u geen begripvolle kanttekeningen plaatsen, maar moet u optreden en fatsoenlijke uitvoering van de dienstregeling eisen, desnoods met meer personeel en bussen!' vervolgde Meyer.

Vestjens nam het rapport in ontvangst en reageerde op de stellingname. 'Ik heb een andere stijl, het heeft geen zin om Veolia publiekelijk af te vallen. Deze operatie heeft tijd nodig. We moeten nu naar oplossingen kijken, sámen met Veolia en daar heb ik vertrouwen in'; sprak de gedeputeerde. SP-raadslid en buschauffeur Dick de Liefde deelde zijn recente persoonlijke ervaringen mee: 'Met de hoeveelheid personeel en bussen, en de keuzes die momenteel gemaakt worden, kan deze dienstregeling niet uitgevoerd worden. Wij chauffeurs hebben bijvoorbeeld maar 2 minuten per omkeerpunt om vertraging op te vangen, dat was voorheen 4 tot 5 minuten gemiddeld. Vertragingen, spanningen, onjuiste informatie, ontbrekende bussen. Het is nu niet leuk om buschauffeur of reiziger te zijn'

Vestjens beloofde het rapport serieus te bestuderen en te blijven zoeken naar goede oplossingen. De SP beloofde de vinger stevig aan de pols te houden.

Het fotoverslag is hier te vinden

U bent hier