h

Subsidie Los Theater een feit!

3 juni 2005

Subsidie Los Theater een feit!

Tijdens de commissievergadering van 3 juni heeft de SP de druk opgevoerd en aangedrongen op toekenning van de subsidieaanvraag van het Los theater Maastricht. Het Los Theater vroeg diende eerder een subsidieaanvraag in voor het project Crosstown MHSRV.

Dit is project waarbij jongeren uit heel Limburg (Maastricht/Heerlen/Sittard/Roermond en Venlo) hun talenten op het gebied van de Urban Culture kunnen uiten. Urban culture is een verzamelnaam voor Steetdance, Hip-hop, Skate en Breakdance.

Eerder was de provinciale adviescommissie van mening dat de projectvraag afgewezen diende te worden. Na een aantal kritische vragen van de SP en GroenLinks was Gedeputeerde Wolfs alsnog bereid geld vrij te maken voor dit eerder succesvol gebleken project.

"Het zou doodzonde zijn wanneer dit project niet had door kunnen gaan. We hebben de Gedeputeerde gevraagd hoe ze het gat dat voor de urban culture jongeren zou vallen op zou willen vullen en duidelijk gemaakt welk belang dit project dient. De jongeren die aan deze projecten deelnemen kunnen niets naar hun gading vinden in het, naar hun mening, doorgaans 'truttige' cultuuraanbod. Daarnaast is het een snelgroeiende jongerencultuur die een toenemende populariteit geniet en jongeren van verschillende sociale enetnische achtergronden samenbrengt! Er liggen bij uitvoer van dit project geweldige kansen open en we zijn verheugd dat GS dit nu ook inziet" aldus SP'er Felix van Ballegooij.

U bent hier