h

Boodschap aan Boersma

11 april 2005

Boodschap aan Boersma

Michiel Boersma is de baas van energie - en kabelbedrijf Essent. Afgelopen week werd bekend dat hij vorig jaar een salaris heeft ontvangen van 821.000 euro. Daarnaast krijgt hij over vijf jaar nog een extra bonus van 637.000 euro, als het bedrijf goed presteert. Waarbij dat "goed presteren" overigens alleen maar betekent dat er genoeg winst gemaakt wordt. Boersma wordt helaas niet afgerekend op de tevredenheid van Essentklanten.

Inclusief bonus ontvangt Boersma meer dan 57 keer het minimumloon, en meer dan zeven keer het salaris van de minister - president.

Op donderdag 21 april vergaderen de aandeelhouders van Essent: dat zijn vertegenwoordigers van de gemeente - en provinciebesturen in het gebied waar Essent de energielevering regelt. De SP gaat dan demonstreren en de aandeelhouders oproepen maatregelen te nemen tegen de absurd hoge beloningen voor de Essent-top. Bij de demonstratie zal de SP een groot aantal boodschappen aan Boersma overhandigen. Zorg dat die van u er ook bij zit. Maak er zelf één of onderteken onze boodschap.

Stuur ook een boodschap aan Boersma

U bent hier