h

Edwin Bus (SP) herkozen als fractievoorzitter

5 mei 2003

Edwin Bus (SP) herkozen als fractievoorzitter

De nieuwe Provinciale Statenfractie van de SP heeft Heerlenaar Edwin Bus herkozen als fractievoorzitter.
Rob Janssen (33) uit Gennep, Leny Eijssen (48) uit Maastricht en Felix van Ballegooij (22) uit Roermond completeren de grootste oppositiefractie in Provinciale Staten. Dat is het resultaat van het fractieoverleg afgelopen weekend in Roermond.

Bus (50), vader van drie kinderen en werkzaam bij het CBS in Heerlen, maakte in de periode 1999-2003 ook deel uit van de Limburgse SP-fractie en was tijdens de succesvolle verkiezingscampagne van dit jaar lijsttrekker. Hij heeft naar eigen zeggen een 'goed gevoel' bij zijn nieuwe fractie. 'We zijn nu voor het eerst in heel Limburg vertegenwoordigd; dus zowel in de kop van Noord-Limburg, als in Midden-Limburg als in het zuiden. Het is een enthousiaste groep mensen die er flink tegenaan wil. En dat is hard nodig met de nieuwe coalitie van PvdA, VVD en CDA,' aldus Edwin Bus.

Peter Crombach, de nummer vier op de SP-lijst, zag zich gedwongen om persoonlijke omstandigheden zijn statenlidmaatschap neer te leggen. Zijn plaats wordt ingenomen door Roermondenaar Felix van Ballegooij, die daarmee het jongste Limburgse statenlid is.

U bent hier