h

Vroeg of laat

10 oktober 2012

Vroeg of laat: zonnepanelen in plaats van asbestdaken

Gisteren lanceerde de provincie Limburg een plan om oude asbestdaken van stallen te vervangen door zonnepanelen. Het gaat hier om een plan dat al eerder geleden bedacht werd door de SP. SP Statenlid Ben Rewinkel reageert verheugd: "Het duurde even voordat er een politieke meerderheid voor ons plan was, maar uiteindelijk is het voorstel van de wèl SP uitgevoerd. En daar kan ik natuurlijk alleen maar trots op zijn."

Lees verder
20 juni 2012

Vroeg of laat: zonnepanelen voor asbest

Afgelopen jaren heeft de SP een aantal keer voorgesteld om asbestdaken in Limburg op te ruimen en te vervangen voor zonnepanelen. Tot vorige week vrijdag is het nooit gelukt om een meerderheid voor deze plannen te krijgen.

Lees verder
18 februari 2012

SP plan duurzame energie wordt uitgevoerd

Binnenkort zal de provincie Limburg een voorstel presenteren om particulieren en bedrijven te steunen bij het besparen en opwekken van energie. De SP is hier opgetogen over. Enkele jaren geleden kwam de SP met een soortgelijk plan. Dit voorstel werd toen door CDA, PvdA en VVD afgewezen. "Het is erg mooi dat er nu wel een meerderheid voor de ideeën van de SP is." Aldus SP Statenlid Ben Rewinkel.

Lees verder
10 november 2011

SP feliciteert Eijsden: trein terug in Eijsden

Vanaf 1 december stoppen er weer treinen in Eijsden. Vanaf die datum zal de nieuwe trein tussen Maastricht en Luik stoppen op het station in Eijsden. Jaren lang heeft de bevolking van Eijsden actie gevoerd voor de heropening van het station in hun dorp. De SP is blij met de heropening van het station en feliciteert de inwoners van Eijsden. Twee maanden geleden voerde de Statenfractie van de SP nog samen met de inwoners van Eijsden actie voor heropening van het station van Eijsden.

Lees verder
13 oktober 2011

Vroeg of laat: goedkoper openbaar vervoer voor scholieren

Vanaf 2012 krijgen alle Limburgse Mbo’ers onder de 18 jaar een reisvergoeding. Na jarenlang aandringen wordt hiermee een belangrijk deel van het plan van de SP overgenomen. De afgelopen jaren kwam de SP regelmatig met voorstellen om de reiskosten van scholieren die geen ov-jaarkaart krijgen, te compenseren.

Lees verder

U bent hier