h

BORN, no longer to be wild! op de agenda van de Tweede Kamer

27 maart 2024

BORN, no longer to be wild! op de agenda van de Tweede Kamer

Foto: Marianne Winthagen

Zo opende Statenlid Cynthia Smeets afgelopen vrijdag 22-3 het debat over VDL Nedcar in de Commissie ESA dat op verzoek van de SP samen met PvdA, CDA en BBB was aangevraagd n.a.v. het bericht in De Limburger dat ook de laatste 474 werknemers bij VDL Nedcar worden ontslagen, omdat het beoogde project, waar alle hoop op was gevestigd niet doorgaat. 

'Want het is alleen maar leeg en niet van der Leegte op het Nedcar terrein in Born. Onze Limburgse auto industrie is niet meer! Geen merk dat in Limburg nog een auto bouwt en honderden arbeiders die nog elders aan de slag moeten. Een fiasco! Een van de grootste massaontslagen in deze regio, zonder enig zicht op concrete nieuwe maakindustrie en werkgelegenheid." aldus Statenlid Cynthia Smeets in het debat. Ze riep iedere politicus in Den Haag op om zich te bemoeien met VDL Nedcar om de werkgelegenheid en de maakindustrie in de regio weer volop te laten bloeien!
Een oproep die door Jimmy Dijk, Fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, is opgepakt door het aanvragen van een debat over VDL Nedcar en de maakindustrie in Limburg waar een meerderheid van de kamer zich gisteren, 26-3, achter heeft geschaard.

Reactie toevoegen

U bent hier