h

SP MOTIE ZORGEN VOOR ONZE ZORG WORDT RUIM GESTEUND IN PROVINCIALE STATEN

17 november 2023

SP MOTIE ZORGEN VOOR ONZE ZORG WORDT RUIM GESTEUND IN PROVINCIALE STATEN

Foto: Marianne Winthagen

De door SP Statenlid Cynthia Smeets ingediende motie ‘Zorgen voor onze zorg’ is afgelopen vrijdag door alle partijen in Provinciale Staten gesteund met uitzondering van de PVV en FvD.

Hoewel de Provincie geen kerntaak heeft op het gebied van zorg is het wel, in het belang van Limburg en alle investeringen die wie als Provincie doen in de Sociale Agenda, noodzakelijk dat er goed functionerende basisvoorzieningen zijn voor onze Limburgers.  Met deze motie willen we het College oproepen om de huidige stand van zaken van het Limburgse zorglandschap en enkele toekomstscenario’s in kaart te brengen en daarbij ook in het bijzonder oog te hebben voor het personeelstekort.

Cynthia: “We zien zoals overal in het land ook in Limburg de zorg steeds verder uitgekleed worden en de kwaliteit, de bereikbaarheid en de betaalbaarheid achteruitgaan. Iets wat we onlangs ook weer hebben kunnen ervaren met de dreigende sluiting van een volwaardig ziekenhuis in Heerlen. Hier voeren we als SP samen met veel betrokkenen organisaties en vele Limburgers actie tegen. Dit heeft al geleid tot een petitie die ruim 33.000 keer ondertekend is en een grote protestmars. Ook in de Tweede Kamer is er een motie aangenomen voor behoud van het ziekenhuis. Ik ben trots op de actiebereidheid van onze Limburgers en blij dat deze motie ook door de Staten zo breed wordt gedragen”.

Klik hier voor de tekst van de motie:
3e Gewijzigde Motie 3001 Smeets c.s. inzake zorgen voor onze zorg Limburg - iBabs RIS (bestuurlijkeinformatie.nl)

Reactie toevoegen

U bent hier