h

SP fractie stelt kritische vragen over toekomst VDL Nedcar

11 april 2023

SP fractie stelt kritische vragen over toekomst VDL Nedcar

De SP Statenleden Jorge Wolters Gregório en Cynthia Smeets hebben n.a.v. de ontstane impasse tussen de vakbonden en de directie van VDL Nedcar kritische vragen gesteld aan het College. 

'Wij hebben tot onze schrik heden kennis genomen van het artikel in de Limburger met de titel ‘Conflict tussen VDL Nedcar en vakbonden: FNV en CNV vrezen voor ‘ongekend massaontslag’ waarin wordt meegedeeld dat de vakbonden vrezen voor een massaontslag bij VDL Nedcar. Een scenario waar wij al meerdere keren middels schriftelijke vragen onze vrees over hebben uitgesproken dreigt nu werkelijkheid te worden voor de medewerkers van VDL Nedcar die al jaren in onzekerheid verkeren.
We lezen tevens in het artikel in de Limburger met de titel ‘Harde botsing VDL en vakbonden; VDL vroeg bijna een miljard voor overname fabriek door Rivian’, eveneens van heden, dat de vakbonden zich geschoffeerd voelen door de VDL directie omdat ze niet in gesprek willen over een nieuw Sociaal plan vanwege de tekst in een FNV-pamflet waarin de directie verwijtbaar handelen ten laste wordt gelegd omdat de directie de laatste jaren onvoldoende heeft gedaan om de werkgelegenheid te behouden en dat de vakbonden dreigen met het nemen van juridische stappen tegen VDL Nedcar.' geven Wolters Gregorio en Smeets in hun inleiding op de Schriftelijke vragen aan.
Voor de vragen klik op het document hieronder!

Reactie toevoegen

U bent hier