h

SP trekt financiële teugels aan in provinciehuis

11 april 2022

SP trekt financiële teugels aan in provinciehuis

Foto: Marianne Winthagen

Een ruime meerderheid van Provinciale Staten heeft ingestemd met het SP voorstel om de financiële teugels van het provinciebestuur aan te trekken. Hiermee wordt het financiële mandaat voor het verstrekken van leningen en subsidies ingeperkt van 2,5 mljn. naar 1 mljn.
“Er wordt veel geld door het Provinciehuis verstrekt aan grote bedrijven, wat naar onze zin onvoldoende transparant is. Dit vraagt om meer checks & balances en democratische goedkeuring door de Staten om te voorkomen dat de Provincie de flappentap van het groot bedrijf is.” aldus fractievoorzitter Marc van Caldenberg. CDA, VVD, Lokaal Limburg en D66 stemden tegen het amendement. Ondanks dat D66 het niet eens was met het amendement hebben ze wel voor het hele voorstel, dat door een eerder aangenomen SP Motie tot stand is gekomen, gestemd.

 

Reactie toevoegen

U bent hier